Logo proost slackx

Bösendorfer (1922)

Volledige restauratie van een Bosendorfer vleugel (170cm) uit 1932, die in erbarmelijke staat bij ons in het atelier werd afgeleverd. Wij ontmantelden dit instrument volledig,  herstelden eerst de zangbodem en werkten af met onze zelfgemaakte traditionele vernis. Voor de hersnaring herberekenden wij de inharmoniciteitscurve om het instrument optimaal te doen klinken. In de spuitcabine werd het gietijzeren kader herspoten. De pianomechaniek werd bijna volledig vervangen: vilt, leer, veertjes en hamerkoppen (Renner). Het volledig vergeeld ivoor hebben we door middel van traditionele methodes in zijn oorspronkelijke staat hersteld.

Deze piano staat nu in de Belgische ambassade in Kopenhagen waar ze regelmatig door gerenommeerde pianisten, zoals Dirk Brossé, de zusjes Labècque, Audrey Saint-gil, Niels Lan Doky, Caroline Fischer en vele anderen wordt bespeeld.

Proost - Slackx

Bij Proost – Slackx kan u terecht om uw piano te laten stemmen, onderhouden en restaureren. Daarnaast bieden we zowel nieuwe als tweedehandse piano's te koop aan. Onze specialisatie is het restaureren van buffet- en vleugelpiano’s met grote historische waarde.

Wij zijn actief in heel Vlaanderen. Ons atelier, waar we piano’s restaureren, bevindt zich in Berchem, Antwerpen.

Contact

Piano-Atelier Proost-Slackx
Apollostraat 43, 2600 Antwerpen, Belgium