Logo proost slackx

Erard (1875)

Volledige restauratie van een Erard vleugel (208cm) uit 1875, die in een magazijn stond te verkommeren. Omdat wij een passie voor geschiedenis hebben was het voor ons niet moeilijk te achterhalen dat dit instrument oorspronkelijk niet zwart, maar palissander gefineerd was. We ontmantelden dit instrument volledig, herstelden de zangbodem en werkten af met onze zelfgemaakte traditionele vernis. Voor de hersnaring herberekenden wij de inharmoniciteitscurve om het instrument optimaal te doen klinken. Wij gebruikten onder andere verschillende types paulellosnaren en bekwamen zo een historisch correct klankbeeld. De pianomechaniek werd bijna volledig vervangen: vilt, leer, veertjes en hamerkoppen (Desfougères).

Frans Liszt was een groot fan van Erard en was de trotse eigenaar van een zelfde vleugelpiano. Ook Wagner, Verdi, Fauré, Ravel en vele andere componisten uit die periode hadden soortgelijke Erards.

Na onze restauratie is de piano door Guy Van Nueten gebruikt voor de opnames van zijn recentste langspeler. Ook gaven onder meer  Tal Walker en Sodi Braidé er een concert op. Dat deze historische vleugel door zijn nieuwe eigenaar weer dagelijks bespeeld wordt, stemt ons blij.

“It’s really a great piano, thank you for letting me play it!” (Tal Walker)

Proost - Slackx

Bij Proost – Slackx kan u terecht om uw piano te laten stemmen, onderhouden en restaureren. Daarnaast bieden we zowel nieuwe als tweedehandse piano's te koop aan. Onze specialisatie is het restaureren van buffet- en vleugelpiano’s met grote historische waarde.

Wij zijn actief in heel Vlaanderen. Ons atelier, waar we piano’s restaureren, bevindt zich in Berchem, Antwerpen.

Contact

Piano-Atelier Proost-Slackx
Apollostraat 43, 2600 Antwerpen, Belgium